Záverečné kolo Minibasketbalovej ligy v kalendárnom roku 2018 sa uskutočnilo v Lučenci. V sobotu 15.12.2018 sa stretli v pekne zrekonštruovanej mestskej hale chlapci a dievčatá s ročníkom narodenia 2009 a neskôr. Pozvanie do Lučenca v tomto predvianočnom čase prijali zástupcovia desiatich družstiev.

Za náš klub ŠBK GALAXY Košice sme opäť dali príležitosť novým hráčom, ktorí doslova ešte iba pred pár dňami pričuchli k basketbalovej lopte. Najmä naši prváčikovia sa po palubovke pohybovali ako starí harcovníci… No aj ostatní naši „novici“ si našli v zápasoch svoje miesto a po boku skúsenejších kamarátov sa tiež vedeli, ale hlavne snažili, presadiť i pridali nejaký ten kôš.

Aj posledné naplánované kolo v kalendárnom roku 2018 sme zvládli. Dokázali sme zorganizovať turnaj v Lučenci, čo bola určite pre deti pozitívna zmena. Potešil nás záujem družstiev aj keď je pravdou, že tento predvianočný termín je dosť vyťažený inými aktivitami. Podarilo sa nám aj napriek tomu dotiahnuť do haly 10 družstiev s celkovým počtom 90 detí, ktoré odohrali spolu 20 stretnutí. Týmto turnajom sme dali krásnu bodku projektu Minibasketbalovej ligy v kalendárnom roku 2018. Samozrejme liga bude pokračovať aj v novom roku, kde nás do konca V. ročníka ešte čaká celkovo desať celodenných turnajov v oboch kategóriách.

Fotografie zo zápasov nájdete – TU !

Okrem iného nájdete článok o MBL aj na :